english

Volkorenpizza (4 pers)

Ingrediënten

  • 4 koffiekoppen d' Olde Zwarver volkoren tarwemeel
  • 3 eieren
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1/2 koffiekop warm water
  • 800g Tomaten

 

Bereiding

Meng het pakje bakpoeder met het meel en voeg de eieren en water toe. Kneed het geheel tot een deeg en laat dat ongeveer een kwartiertje staan. Snij in die tijd de tomaten klein en laat ze flink doorkoken tot er een sausje ontstaat, pureer de tomatensaus en voeg peper, zout en basilicum toe. Snij verder alles wat op de pizza komt klein (bijvoorbeeld ananas, ham, uienringen, paprikastrookjes en chamignons). Rol het deeg uit op een platte ondergrond, dat met een beetje meel bestrooid is. Vet een bakblik in met olijfolie en leg het uitgerolde deeg daarop, maak een klein opstaand randje en vul de pizza met de tomatensaus, leg de andere ingredienten daar bovenop en strooi er geraspte kaas en oregano overheen. Dan ongeveer 20 tot 25 minuten bij 175°C in de oven en klaar is de pizza!
Ingezonden door: Jasmin en Cor Scherjon.