english

Speltbrood in 1 uur.

Ingrediënten

 

  • 470 gram speltmeel
  • 0,5 Liter water
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 70 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels zout
  • 22 gram Gist ( 2 zakjes)
  • 50 gram sesam - 50 gram zonnepitten - 50 gram lijnzaad

Bereiding
Spelt, boekweit, zout , azijn , en water in een ruime schaal doen , even doorkloppen met de mixer, daarna gist toevoegen , dan een minuut op de middelste stand van de mixer alles mengen . Zaden met spatel erdoor roeren . In ingevet broodblik storten. Bestrooien met deel van de zonnepitten. Met mes een gleuf in de bovenkant maken. Het bakblik met twee glazen water in het midden van een KOUDE oven plaatsen Boven en onder warmte 220 graden, of Hetelucht 200 graden. 60 minuten bakken Even kloppen met houten lepel of het brood hol klinkt, dan is hij gaar. Na het bakken direct uit de vorm halen en af laten koelen.
Eet Smakelijk