english

Speculaas

Printversie

Ingrediënten

  • 175 gram bloem van d' Olde Zwarver
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram (room)boter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • mespuntje zout naar smaak

Bereiding

Alle ingredienten kunt u in een beslagkom doen. Kneed het geheel goed door elkaar. U krijgt dan een kruimig deeg. Zet het geheel een uurtje in de koelkast. Bestuif het aanrechtblad met wat boem. Rol het deeg uit tot een dunne lap.Snij de vormen die u wilt hebben met een mes uit. Heeft u een speculaasplank? Vet deze in met wat slaolie. Strooi iets bloem in de vorm en klop deze dan goed leeg. Rol de lap uit op de speculaasplank. Snij het overtollige deeg weg. Leg de speculaasjes op de ingevette bakplaat.U kunt ook bakpapier gebruiken op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 155 - 160 graden. Bak de speculaasjes in 20 tot 30 minuten gaar ( afhankelijk van de dikte) Na afkoeling worden de speculaasjes hard.
ingezonden door: Johan.